Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Κ. Γεωργίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,

με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα ήθελα κι εγώ μαζί με όσους σας σκέπτονται και σας αγαπούν να δώσω τις ευχές μου για καλή και καρποφόρα χρονιά.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά και έναν συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτήν την πορεία εύχομαι να εφοδιαστείτε με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων σας.

Σας καλώ αγαπητά μου παιδιά να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους δασκάλους και τους καθηγητές σας, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων αλλά κυρίως για την πνευματική σας καλλιέργεια με υψηλά ιδανικά. Να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται.

Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα, να έχετε στο νου σας ότι θα ζείτε σε ένα περιβάλλον με εκατοντάδες άλλα παιδιά, όπου η διαφορετικότητα και η προσωπικότητα του καθενός είναι μοναδική και ανεκτίμητης αξίας και ομορφιάς. Γι’ αυτό οφείλετε να συνυπάρχετε πάντα μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αλληλεγγύης.

Κι αυτό, βέβαια, που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, είναι ότι σε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά σας θα έχετε διαρκώς σύμμαχό σας το Μεγάλο Παιδαγωγό Ιησού Χριστό μας και την Εκκλησία μας. Αρκεί να ζητήσετε με πίστη τη βοήθειά τους. Τότε ο Χριστός θα σας δείξει το δρόμο που αξίζει να ακολουθήσετε.

Καλή Σχολική Χρονιά, Ευλογημένη και Δημιουργική !

Με πατρικές ευχές

† ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Κοινοποιήστε
10 Σεπτεμβρίου 2018