Προτεραιότητά μας το νέο Μουσικό Σχολείο της Κατερίνης

Αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο μόνο και μόνο επειδή γίνεται αναφορά στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

“11η Σεπτεμβρίου σήμερα, η έναρξη της σχολικής χρονιάς! Η αρχή που θα δώσει το έναυσμα για νέες κατακτήσεις τόσο στους λιλιπούτειους φίλους μας όσο και στους μεγάλους μαθητές. Ένα ξεκίνημα για καινούριες γνώσεις που θα οδηγήσουν στην επίτευξη διαφορετικών στόχων για κάθε παιδί από το νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη λυκείου! Ευχόμαστε σε όλους με τη φώτιση και τη θέληση του Θεού αυτός ο δρόμος να είναι υγιής, δημιουργικός, εποικοδομητικός, μεστός σε γνώση και πλούσιος σε εμπειρία!

Προτεραιότητά μας το νέο Μουσικό Σχολείο της Κατερίνης

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο συνδυασμός μας έχει θέσει ως προτεραιότητά του την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης. Θα κατασκευαστεί είτε από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, είτε ακόμη και από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Στόχος μας να αναδείξουμε το σχολείο αυτό ως έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά με ταλέντο. Αυτό το έργο θα έχει δεκάδες πλεονεκτήματα για την πόλη, εκατοντάδες οικογένειες, τον Πολιτισμό και την εξωστρέφειά μας.

Ενεργειακή Αναβάθμιση των σχολείων μας = μηδενισμός του κόστους για τους δημότες

Είναι σημαντικό το ότι τα τελευταία χρόνια τα στοιχειώδη προβλήματα των σχολείων έχουν σε γενικές γραμμές αντιμετωπιστεί. Είναι όμως πλέον ανάγκη να περάσουμε στην καινούρια εποχή. Δρομολογούμε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις:

Α. Μία λίστα με τα ουσιαστικά προβλήματα κάθε σχολείου, την οποία θα έχουμε έτοιμη το επόμενο διάστημα και παράλληλα θα μελετήσουμε την επίλυσή τους, με σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις.

Β. Την Ενεργειακή Αναβάθμιση των σχολείων μας

Το πρόβλημα: Ο Δήμος πληρώνει κάθε χρόνο για την προμήθεια πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Σε πολλές περιπτώσεις οι λέβητες έχουν αρχίσει να παλιώνουν και πολλά άλλα προβλήματα αναδύονται κατά καιρούς.

Το κόστος: Καταβάλλουμε μεγάλα ποσά, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για τους δημότες, πέραν της αυτονόητης θέρμανσης. «Καίμε» τα χρήματά μας και δεν μένει τίποτε πίσω, ενώ ρυπαίνουμε και το περιβάλλον, τον αέρα που αναπνέουμε.

Η λύση: Προτείνουμε την Ενεργειακή Αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας:

  • Με εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ή κάθε άλλης λύσης που θα εξασφαλίσει οικονομία στο κόστος θέρμανσης και ζέστη σε όλους τους χώρους κάθε σχολείου.
  • Φωτοβολταϊκά στη στέγη κάθε σχολείου, έτσι ώστε μειώσουμε στο ελάχιστο το κόστος (με net metering κ.α.) του λογαριασμού ρεύματος.

Τα αποτελέσματα:

  • Υγιέστερες συνθήκες για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς
  • Εξοικονόμηση τεράστιων ποσών
  • Σε κάθε σχολείο η εξοικονόμηση θα μοιραστεί σε 2 νέες επενδύσεις: Α. Νέες υποδομές για το σχολείο. Β. Ενεργειακά κουφώματα κλπ.
  • Έτσι θα διαμορφώσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου, με νοικοκυριό και τάξη, προσφέροντας το καλύτερο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όπως θα έκανε κάθε ένας από εμάς για το σπίτι του. Όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου, μιας και η επένδυση θα αποσβεστεί πολύ γρήγορα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα με ποσά κλπ, έτσι ώστε να κατανοήσει κάθε δημότης πως υπάρχει και άλλος δρόμος, με οικονομία και χωρίς σπατάλες, με καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για όλους.

Πολιτική Προστασία και στα σχολεία

Όπως παρουσιάσαμε από το καλοκαίρι, δυστυχώς φαίνεται πως ο Δήμος μας δεν έχει οργανωθεί καλά στο θέμα της πολιτικής προστασίας. Χωρίς να χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, θα οργανώσουμε ό,τι απαιτείται, προκειμένου να:

  • Δημιουργήσουμε σχέδια εκκένωσης σε κάθε σχολείο που εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας.
  • Γνωρίζει κάθε διευθυντής παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και γυμνασίου ή λυκείου τι πρέπει να κάνει σε μία δύσκολη στιγμή.
  • Υπάρχει ένα έτοιμο σχέδιο δράσης για κάθε περίπτωση
  • Οργανώνουμε ετήσιες ασκήσεις, για να ξέρουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πως να αντιδράσουν σε κάθε περίπτωση.

Είμαστε κοντά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας που σήμερα κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα. Ευχόμαστε να είναι αυτό φωτισμένο και αποδοτικό. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους με έργα, καινοτομίες και νοικοκυριό. Γιατί Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης”

Κοινοποιήστε
12 Σεπτεμβρίου 2018
Ετικέτες: