Το Μουσικό Σχολείο κάνει ... βαβούρα

Η φωνή μας δυνατή. Ακούστηκε σε όλη την Κατερίνη. Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης βγήκε στους δρόμους. Όλοι μαζί, μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς τα “έψαλλαν” όπως μόνο το Μουσικό Σχολείο ξέρει. Η πόλη γέμισε με ρυθμό και μουσική.

Η πορεία μας ξεκίνησε από το σχολείο στις 10:30 με τη συνοδεία της τροχαίας, η οποία μας συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια της δράσης εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των μαθητών.

Αρχικά κατευθυνθήκαμε στην αντιπεριφέρεια Πιερίας, όπου παραδώσαμε ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου.

Αμέσως μετά σειρά είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, όπου, λόγω της απουσίας του κ. Καζταρίζη, το κείμενο των αιτημάτων παρέλαβε η κα Πένυ Αγγελοπούλου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στην πλατεία Δημαρχείου. Αντιπροσωπεία του σχολείου συναντήθηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ντούρο.

Τέλος οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ταυτόχρονα αντιπροσωπεία του σχολείου είχε συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Αστέριο Καστόρη.

Στην πλατεία Ελευθερίας κείμενο με τα αιτήματα του σχολείου παραδόθηκε και στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Αθανάσιο Λιακόπουλο, που ήταν παρών.

Τα αιτήματά μας:

1. Άμεση κάλυψη των 655 κενών ωρών στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας.

2. Ανέγερση νέου κατάλληλου σχολικού κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

3. Άμεση παρέμβαση με επιδιορθώσεις και συντηρήσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του σχολείου.

4. Διεξαγωγή εξετάσεων για την πιστοποίηση μουσικών ειδικοτήτων για τους απόφοιτους των Μουσικών Σχολείων, όπως ορίζει ο νόμος.

Τις επόμενες μέρες θα μπορείτε να βρείτε σ’ αυτή την ανάρτηση βίντεο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε στους αρμόδιους φορείς Μείνετε συντονισμένοι.

 

Κοινοποιήστε