Κική Δημουλά-Gunvor Pontén-Γιώργος Καζαντζής (Μικρή Σουίτα)

Συνάντηση Κικής Δημουλά με καλλιτεχνικούς παράγοντες Στοκχόλμης, Σουηδία, με τη συνοδεία της μουσικής του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή.

Στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα την ποίηση της Κικής Δημουλά και την απαγγελία στη Σουηδική γλώσσα ποιηματων της, σε μετάφραση Rea Ann – Margaret Mellberg και Jan Henrik Swahn, από την Σουηδή ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου της Στοκχόλμης Gunvor Pontén. Η συνάντηση θα πλαισιώνεται από τη μουσική του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή.

Η Κική Δημουλά και η Gunvor Pontén θα συνομιλήσουν και θα συναντηθούν μουσικά με τη Δέσποινα Αρβανιτίδου και τον Χρήστο Βερνάρδο, καθηγητές και σολίστες κλασσικής κιθάρας από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσία του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή θα αποδώσουν μέρη από το έργο του ʽpetite suiteʼ (Μικρή Σουίτα) από το ομώνυμο C.D. -μελοποίηση ποίησης Κικής Δημουλά- διασκευασμένο για δύο κλασικές κιθάρες. . .

Η συνάντηση αυτή θα καλυφθεί από την Σουηδική ραδιοτηλεόραση, από τους Jan Cruseman και Mats Svegfors, με την υποστήριξη της Σουηδικής πρεσβείας και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών. .

Υπεύθυνοι της Σουηδικής αποστολής είναι ο πρώην διευθυντής του τμήματος Μουσικών σπουδών του Mälardalen University Sweden και της Gotland Music Academy, Per-Olov Sahl και η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου της Στοκχόλμης Barbro Christenson.

Κοινοποιήστε
23 Νοεμβρίου 2018