Επαναλειτουργία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης,

από Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν τα Γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου. Αυτό σημαίνει εξ ορισμού ότι σταματάει η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν με δική τους πρωτοβουλία εθελοντικά, να συνεχίσουν τα μαθήματα σε ώρες απογευματινές, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου. Σ’ αυτή την περίπτωση οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν τους μαθητές μέσω των λογαριασμών τους στο σχολικό δίκτυο ή κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων. Εννοείται ότι τα μαθήματα που έχουν ανέβει στο eclass ή στο e-me συνεχίζουν να υπάρχουν και ίσως να συνεχίσουν να ανανεώνονται κατά την κρίση και τη δυνατότητα του διδάσκοντα.

Για τους μαθητές, που δεν θα έρχονται στο σχολείο, όπως έχουμε ενημερώσει, θα πρέπει οι κηδεμόνες να προσκομίσουν την υπεύθυνη δήλωση, που έχουμε αποστείλει με email. Σε περίπτωση που κάποιος κηδεμόνας (που έχει ήδη υπογράψει τη δήλωση), μετανιώσει και θέλει να ξαναστείλει το παιδί στο σχολείο, θα πρέπει να κάνει νέα δήλωση, όπου να αναφέρει ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι που αναφέρονται στην προηγούμενη δήλωσή του.

Για τα παιδιά, που δεν θα έρχονται στο σχολείο, δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να παρακολουθούν το μάθημα από το σπίτι ζωντανά. Θα γίνει προσπάθεια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να ανεβάζουν στο eclass στο εργαλείο «Βιβλίο ύλης» την ύλη που θα έχει παραδοθεί στο μάθημα της ημέρας, ώστε τα παιδιά που δεν έρχονται, να μπορούν να διαβάσουν μόνα τους από το βιβλίο.

Για τις πρώτες δύο ημέρες οι μαθητές έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ. Δηλαδή οι μισοί θα έρθουν την Δευτέρα με το πρόγραμμα της Δευτέρας, που ίσχυε πριν τη διακοπή των μαθημάτων και οι υπόλοιποι μισοί θα έρθουν την Τρίτη με το πρόγραμμα της Τρίτης, που ίσχυε πριν τη διακοπή των μαθημάτων.

Έχει αποσταλεί email, όπου διευκρινίζονται με λεπτομέρειες ποιοι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο και ποιες μέρες. Παρακαλείστε να διαβάσετε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία.

Οι μαθητές της Γ λυκείου θα έρχονται κανονικά κάθε μέρα με το πρόγραμμα που είχαν πριν την διακοπή των μαθημάτων.

Ώρα έναρξης: 8:20

Ώρα λήξης: 15:00 Δευτέρα και Πέμπτη, 14:25 Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα λειτουργούν κανονικά.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι παρακάτω εργασίες με πρωτοβουλία και συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου:

 • Οι προκάτ αίθουσες βάφτηκαν εσωτερικά και εξωτερικά
 • Τα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα αφαιρέθηκαν και βάφτηκαν.
 • Αντικαταστάθηκαν όλοι οι πίνακες ανακοινώσεων
 • Όλα τα πόμολα αντικαταστάθηκαν
 • Τα πίσω παράθυρα, που ήταν βαμμένα, καθαρίστηκαν και διακοσμήθηκαν
 • Επισκευάστηκαν όλες οι σκισμένες καρέκλες
 • Έγινε απεντόμωση και απολύμανση
 • Θρανία, καρέκλες, έδρες και όλοι οι χώροι του σχολείου (αίθουσες, τουαλέτες, γραφεία, προαύλιος χώρος κλπ), καθαρίστηκαν σχολαστικά πολλές φορές.
 • Οι κουρτίνες αφαιρέθηκαν και πλύθηκαν.
 • Τα κουρτινόξυλα επισκευάστηκαν.
 • Θα τοποθετηθούν καινούργιες κρεμάστρες εντός των επόμενων ημερών.
 • Έγινε περιποίηση του πρασίνου (κόψιμο χόρτων, κλαδέματα κλπ)

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Όλο το προσωπικό του σχολείου εργάστηκε εντατικά και με ζήλο προκειμένου η επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας του σχολείου ων σχολείου να γίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία από την οποία, όχι μόνο βγήκαμε νικητές, αλλά είμαστε σήμερα ακόμα πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του σχολείου, που διακόπηκαν βίαια λόγω του κλεισίματος των σχολείων. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στο κοινό της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής του Ν. Πιερίας τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι αιτήσεις για τις εγγραφές στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2020-2021 συνεχίζονται κανονικά και γίνονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας

https://forms.gle/oDnGkyeEG6MVxk577 

Ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα πολύ μεγάλη ανταπόκριση, καθώς οι αιτήσεις, παρά τα κλειστά σχολεία και την αδυναμία ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία

Κοινοποιήστε