Κλειστά τα σχολεία ... "κανονικά" τα μαθήματα

Ύστερα από γραπτό ερώτημα, που υποβάλαμε στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι αύριο και για όσες μέρες τα σχολεία παραμείνουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν “κανονικά” μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Webex.

Μιας και δεν έχουμε πλήρη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που υποβάλαμε και μέχρι να διευκρινιστούν τα σκοτεινά σημεία από την προϊσταμένη αρχή:

1. Τα μαθήματα θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα του σχολείου, δηλαδή έναρξη στις 8:20 και κανονικά όλες οι ώρες μέχρι τις 15:00

2. Οι μαθητές θα μπουν στις ψηφιακές αίθουσες των καθηγητών, όπως και στην περίοδο της καραντίνας.

3. Οι απουσίες για όσους μαθητές δεν παρακολουθήσουν τα τηλεμαθήματα θα μπουν κανονικά, παρά το ότι:

α) όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών, προφανώς δεν μπαίνουν απουσίες και

β) εάν λόγω καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιηθούν δρομολόγια με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να μην προσέλθουν στο σχολείο και πάλι οι απουσίες τους δεν καταχωρούνται.

4. Η προγραμματισμένη για την Τρίτη κοπή βασιλόπιτας μεταφέρεται για την Πέμπτη την 1η ώρα, εφόσον τα σχολεία είναι ανοιχτά. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και οι συνεδριάσεις των μαθητικών κοινοτήτων, εκτός από την περίπτωση που σε κάποιο τμήμα υπάρχει προγραμματισμένο διαγώνισμα, οπότε κόψιμο βασιλόπιτας και συνεδρίαση, μόνο για το τμήμα αυτό μεταφέρονται για τη 2η ώρα

Το νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο πραγματοποιούνται τηλεμαθήματα όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών και οι απουσίες των μαθητών καταχωρούνται σα να είναι όλα φυσιολογικά, είναι άγνωστο και αναμένεται να διευκρινιστεί όταν λάβουμε την επίσημη, γραπτή απάντηση από τη Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Κοινοποιήστε