Επανέναρξη τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Πιερίας, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της:

“Από αύριο 04/03/2021 όλη η χώρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), γεγονός που σημαίνει ότι αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία μόνο των Λυκείων και Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλεκπαίδευση).”

Ως εκ τούτου, επειδή το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης είναι Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις, αύριο θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Webex με βάση το πρόγραμμα του σχολείου (όπως με τα χιόνια).

Επισημαίνεται ότι μαθητές που δεν παρακολουθούν τα μαθήματα θα παίρνουν κανονικά απουσίες. Με δεδομένο ότι ήδη κάποιοι έχουν συγκεντρώσει ήδη πολύ μεγάλο αριθμό απουσιών, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για κάποιους μαθητές να επαναλάβουν την τάξη λόγω απουσιών.

Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο έγγραφο, που να αιτιολογεί το πρόβλημα (π.χ. βεβαίωση του παρόχου ότι υπάρχει διακοπή σύνδεσης ή βεβαίωση της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος κλπ). Το έγγραφο θα αποστέλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών στο email του σχολείου, βάζοντας στο ΘΕΜΑ του μηνύματος το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του μαθητή και το ΤΜΗΜΑ του. Καμία άλλη απουσία δεν θα διαγραφεί πέρα από αυτές που αποδεδειγμένα οφείλονται σε τεχνικό πρόβλημα.

Οι μαθητές θα μπαίνουν στο μάθημα με  τα πραγματικά τους ονόματα και θα ανοίγουν κάμερες και μικρόφωνα εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους εκπαιδευτικούς. Διαφορετικά θα καταχωρείται απουσία.

Ισχύουν οι ψηφιακές αίθουσες των καθηγητών όπως πριν

Κοινοποιήστε