Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Αξιότιμοι γονείς,

αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

 

σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ως ακολούθως:

Προσέλευση

Για λόγους αποφυγής του συνωστισμού η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών θα γίνει σταδιακά από τις ώρες 8:20 έως και τις 8:55 π.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στο σχολείο με

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

β) βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή

γ) δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να επιδεικνύουν τα παραπάνω έγγραφα εφόσον τους ζητηθεί.

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα μπουν μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας (μάσκα προσώπου).

Στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τους μαθητές και οι μαθήτριες για τον χωρισμό τους σε τμήματα και σε ποια αίθουσα θα κατευθυνθούν.

Αγιασμός

Ο Αγιασμός θα αρχίσει στις 9:00 περίπου στο προαύλιο του Σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες από τους εκπαιδευτικούς. Μετά το πέρας του αγιασμού τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο. Τα λεωφορεία έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται στο σχολείο στις 13:00.

Ενέργειες μετά τον αγιασμό

 1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα τοποθετηθούν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους, σύμφωνα πάντα με τις περιορισμένες δυνατότητες του σχολείου
 2. Θα δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από το νέο κορωνοϊό και αποφυγής του συνωστισμού στο χώρο του σχολείου.
 3. Θα διανεμηθούν τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία είναι ήδη τοποθετημένα σε πλαστικές και θα δοθεί το πρόγραμμα μαθημάτων για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
 4. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φωτογραφηθούν ατομικά και ανά τμήμα για τις ανάγκες του σχολείου.
 5. Τέλος οι μαθητές της Α και Γ Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν τα μαθήματα επιλογής μουσικής παιδείας και οι μαθητές της Α Γυμνασίου να δηλώσουν την δεύτερη ξένη γλώσσα που παρακολούθησαν στο Δημοτικό και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στο Γυμνάσιο.
 6. Δεν θα διανεμηθεί σάντουιτς σίτισης.

Γενικές πληροφορίες για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες

 1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου εσωτερικούς και εξωτερικούς. Για ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να ενημερώνεται η Διεύθυνση του σχολείου και να προσκομίζονται τα σχετικά δικαιολογητικά.
 2. Καλό είναι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν μαζί τους ατομικό μπουκάλι με νερό, για να μην υπάρχει συνωστισμός στις βρύσες.
 3. Οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αυλή του σχολείου.
 4. Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες προσέλθουν στο σχολείο πριν τις 8:00 δεν θα πρέπει να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο, αλλά να περιμένουν τις σχετικές οδηγίες από τους εκπαιδευτικούς.
 5. Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να έχουν μαζί τους στυλό!

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σας εύχονται μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις, τις οποίες θα βρούμε μαζί, όπως πάντα σε πνεύμα συνεργίας και συνεννόησης.

 

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Γιώργος Βαρδακώστας

Κοινοποιήστε